Effektivt skydd från solen

Effektivt skydd från solen

Det är viktigt med skydd från solen. Solskydd kommer i många olika former, stilar, färger och varianter. Det finns solskydd till bilar, hus, terrasser och uteplatser. Vad för typ av solskydd i Kungälv du väljer är helt upp till dig, det beror lite på vad du har för önskemål och behov. I det här blogginlägget ska vi gå igenom några typer av solskydd som finns att tillgå idag.

1. Solskydd för bil

De flesta bilar idag har någon form av solskydd i form av gardiner eller skärmar, det finns också solfilm som man kan sätta på fönstren. Dessa är oftast enkla att montera och använda. De flesta bilar idag har även solskydd på bagageluckan, så att du inte behöver oroa dig för att dina saker ska bli skadade av direkt solljus.

2. Solskydd för hus

För hus finns det olika typer av solskydd. Det finns till exempel markis och solfilm. Markisen är en vanlig typ av solskydd som monteras på väggen och som täcker fönstren. Solfilm sätts direkt på fönstren och agerar solskydd, det här är ett väldigt diskret och stilrent solskydd.

3. Solskydd för terrass och uteplats

Terrasser och uteplatser är ofta mycket exponerade för solljus, så det finns många olika typer av solskydd som man kan använda för att skydda sig. Det finns till exempel parasoll eller markis, också pergola. Parasoll är oftast något mindre och står på en pelare eller på marken. Pergola är en trästruktur som du kan använda för att skapa ett skyddat område utomhus, det är oftast täckt med vinrankor eller andra buskar/träd. Vad gäller markiser kan man ha en markis som man monterar på husväggen och som fälls ut över uteplatsen. Det finns också fristående markiser som man kan sätta över en uteplats som inte är intill huset.

Solskydd är inte bara nödvändigt för att skydda oss från direkt solljus, utan skyddar också även vind och värme. Det finns alltså många olika typer av solskydd i Kungälv, beroende på vad du har för önskemål och behov. Skydda dig från solen med ett lämpligt solskydd!


Kommentarer är stängda.